Ruletin En Prison sääntöMielenkiintoinen, mutta monelle tuntematon ruletin en prison sääntö on selitetty myös Ranskalainen ruletti -sääntöesittelyssä. Käytäköön se kuitenkin läpi myös tässä itsessään, jotta sen suhteen ei jäisi mitään epäselväksi.

En prison -sääntö

En prison -sääntö on käytännössä käytössä vain ranskalaisessa ruletissa. Suurin ero ranskalaisen ruletin ja muiden rulettien välillä on juuri en prison -sääntö. En prison voidaan kääntää suomeksi ”olla vankina”.

en prison ruletti sääntöEn prison sääntö tuo rulettiin hauskan lisäelementin, ja miksei vähän jännitystäkin. Esimerkki: jos olet asettanut minkä tahansa 1:1 -sijoituksen (esim. punaiset numerot) ja voittava numero on nolla, jää sijoituksesi vangiksi – en prison. Jos seuraavalla kierroksella voittava numero punainen, voitat panoksesi takaisin. Jos voittava numero on musta, häviät panoksesi. Jos arvottu numero on kaksi kertaa peräkkäin nolla, tarvitset kaksi peräkkäistä punaista voittaaksesi panoksesi takaisin. Mikäli nolla heitetään kolme kertaa peräkkäin, häviät panoksesi.

Joskus en prison -sääntöä käytetään hieman muunneltuna siten, että kun voittava numero on nolla, 1:1 -sijoituksen tehnyt pelaaja voi ottaa itselleen takaisin puolet sijoituksestaan ja hävitä vain toisen puoliskon. Tämä sääntö on nimeltään la partage.

Pelaajalle edullista

En prison säännön käyttäminen on luonnollisesti pelaajalle edullista, sillä hänellä on vielä mahdollisuus voittaa panoksensa takaisin sen sijaan, että panos häviäisi suoraan. En prison -säännön myötä myös 1:1 -panostusten jo muutenkin alhainen talon etu (1,35%) pienenee entisestään.rulettipyörä

ruletti