Martingale-järjestelmäMartingale-järjestelmä on ylivoimaisesti suosituin ruletissa käytetty strategia. Se on yksinkertainen systeemi, jossa panos kaksinkertaistetaan aina tappion jälkeen.

Tämä vankan kannattajakunnan omaava taktiikka, joka Suomessa tunnetaan nimellä ”ruletti-tuplaus” on helppo oppia ja noudattaa, mutta täydellinen järjestelmä se ei ole: voittoja se ei pitkällä aikavälillä tuo kuin tuurilla.

Teoria

Martingale -rulettijärjestelmän perusidea on hyvin yksinkertainen: Kun häviät, tuplaa edellisen pelikierroksen panos. Kun voitat, palaa alkuperäiseen panokseen.

Panostuskohteeksi tällä strategialla valitaan jokin ”joko/tai” -veto, eli musta/punainen tai iso/pieni.

Taktiikan lopputulos on, että kun voitat, niin saat takaisin häviämäsi rahat + alkuperäisen panoksen kokoisen voiton. Näin peräkkäisistä tappioista huolimatta ensimmäinen voitto nostaa tuloksen plussalle.

Esimerkki – näin ruletin Martingale-strategia toimii käytännössä:
Pelaat 2€ punaiselle. Tulos on musta.
Pelaat 4€ punaiselle. Tulos on musta.
Pelaat 8€ punaiselle. Tulos on punainen. Voitat 8€ + oman 8€ panoksesi takaisin.
Lopputulos: Panostit yhteensä 2 + 4 + 8 = 14€. Sait takaisin 16€. Jäit voitolle 2€, eli alkuperäisen panoksen verran.

Voiton jälkeen jatketaan taas alkuperäisellä 2€ panoksella.

Käytäntö

Kuulostaa hyvältä, mutta valitettavasti todellisuus on toista. Martingale-systeemi kaatuu kahteen asiaan, jotka tekevät ruletin taktiikoiden kehittelystä vaikeita: rulettipyörän nollaan ja rajalliseen määrään rahaa.

Nolla
Martingale-järjestelmä kehitettiin alunperin peleihin, joissa voiton ja häviön todennäköisyys oli tasan 50%, kuten kolikonheitossa.

Jotta Martingale-systeemi toimii, täytyy voiton todennäköisyyden olla vähintään tuo 50%. Tämä on helppo ajatella näin:
1: Jos pelaat peliä, jossa voittoprosentti on 50% ja panos palautetaan kaksinkertaisena, saat pitkällä aikavälillä takaisin 0,5 * 2 = 1 = oman panoksesi. Et jää voitolle etkä tappiolle.
2: Jos voittoprosentti on isompi, vaikka 60%, käy näin: 0,6 * 2 = 1,2 = jäät 20% voitolle.
3: Jos voittoprosentti on pienempi, vaikka 40%, käy näin: 0,4 * 2 = 0,8 = jäät 20% tappiolle.

Nämä laskelmat toteutuvat pitkällä aikavälillä. Yksittäisillä pelikierroksilla tuurista on apua.

Ruletissa ei ole yhtään Martingale-järjestelmän vaatimaa 50% vetomahdollisuutta.

Periaatteessa joko-tai -panoksia ovat punainen tai musta, parillinen tai pariton, sekä isot ja pienet numerot. Ruletissa on kuitenkin myös 0, joka ei ole mitään näistä.

Eurooppalaisessa ruletissa nolla esiintyy 2,7% todennäköisyydellä, eikä ruletissa siksi ole yhtään 50% todennäköisyyden panostusmahdollisuutta. Nollan takia pitkän aikavälin peleissä Martingale-strategia ei toimi.

Panostusrajat
Mikään ei sano, ettet voi hävitä ruletissa vaikka 11 kertaa peräkkäin, jos veikkaat aina esimerkiksi punaista. Martingale-järjestelmän mukaan sinun kuitenkin pitäisi tuplata alkuperäinen panoksesi häviön jälkeen. ruletti pöytä

Oletetaan, että aloitat yhdellä eurolla. Paljonko joudut panostamaan yhdentoista hävityn kierroksen jälkeen? Vastaus: 1024 euroa.

Tämä osoittaa kaksi asiaa:
1) Jotta Martingale-systeemi toimisi, sinulla pitäisi olla teoriassa ääretön määrä rahaa. Muuten jossain vaiheessa rahat loppuvat pitkään tappioputkeen.
2) Rulettien panostusrajat voivat estää sinua tuplaamasta edellisen kierroksen panostasi, jolloin olet lievästi sanottuna lirissä. Tämä on sentään onneksi harvinaista, kasinot antavat pelata rulettia usein todella isoilla panoksilla (myös netissä).

Käytä harkiten

Martingale-rulettijärjestelmä, ja itse asiassa kaikki muutkin järjestelmät ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään pelijännityksen lisäämiseen. Pelaaminen näin ”systemaattisesti” on hauskaa ja ruletin parissa viihtyy hyvin.

Martingale-strategiaa kannattaakin ruletissa kokeilla jo yleissivistyksen ja huvin vuoksi, mutta älä laita kaikkia rahojasi ”varman” järjestelmän varaan. Varmat voitot kun ovat ruletissa ja muissa rahapeleissä vain toiveunta.

Martingale-strategiaa voit kokeilla kaikissa nettiruleteissa.

rulettipyörä

a punainen verka