D’Alembert rulettijärjestelmäUskomus siitä, että ”luonto etsii tasapainoa”, loi pohjan ranskalaisen matemaatikon, fyysikon ja filosofin, Jean le Rond D’Alembertin rulettijärjestelmälle.

D’Alembert -järjestelmän perusidea on sama, kuin Martingale -järjestelmässä: häviön jälkeen korotetaan edellisen pelikierroksen panosta, jotta voiton sattuessa kohdalle voitetaan takaisin edellisen kierrosten häviöt. Martingale-järjestelmään verrattuna D’Alembert -järjestelmä on kuitenkin leppoisampi ja pienehkö pelikassakin riittää sen käyttämiseen.

D’Alembert -järjestelmässä häviön jälkeen korotat edellisen pelikierroksen panosta yhdellä panostusyksiköllä (eli samalla summalla kuin pelin alussa asetettu panos), voiton jälkeen puolestaan vähennät panosta yhdellä yksiköllä.

Esimerkki: aloitat yhdellä eurolla ja häviät (saldo -1e). Seuraavalla kierroksella panostat kaksi euroa, mutta häviät taas (saldo -3e). Kolmannella kierroksella panostat kolme euroa, ja nyt voitat ja pääset omillesi. Seuraavalla kierroksella vähennät panoksesta yhden euron, panostat kaksi euroa ja voitat (saldo +2e).

Järjestelmä on suunniteltu peleihin, joissa on 50-50% voittotodennäköisyys – luonnollinen tasapaino. Tällöin kun pelataan tarpeeksi pitkään, et jää häviölle ja hyvällä tuurilla jäät jopa voitolle.

Kompastuskivi

Valitettavasti ruletissa ei ole yhtään 50% todennäköisyyttä antavaa panostusmahdollisuutta, kiitos yksinäisen nollan. Eurooppalaisessa ruletissa nollalla on aina 2,7%:n esiintymistodennäköisyys. Tästä huolimatta vajaan viidenkymmenen prosentin voittotodennäköisyydet antavat musta, punainen, parittomat, parilliset, sekä isot ja pienet numerot ovat monelle tarpeeksi hyviä D’Alembert -järjestelmän käyttämiseen.

D’Alembert -järjestelmä tuo lisää mielenkiintoa rulettiin, jos se ei nyt olekaan mikään pomminvarma rahantekojärjestelmä. Jännitystä ja hupia, sekä paljon spekulaatioita se tarjoaa varmasti.rulettipyörä

rulettipöytä ja pelimerkkejä

rulettipyörä